De voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een online apotheek

De voor de hand liggende voordelen van het gebruik van een online apotheek zijn evident. Vele miljoenen Amerikaanse burgers zijn onverzekerd of onderverzekerd; deze financiële kosten voor Xenical kopen voorgeschreven medicijnen kunnen een vreselijke hap zijn in de uitgaven van een gezin en hun levenskwaliteit. Soms hebben sommigen een moeilijke keuze tussen het kopen van medicijnen of het kopen van producten voor het gezin.

Dit is waar een online apotheek een supervoordeel biedt en kan helpen voorkomen dat gezinnen financieel lijden door medicijnen te kopen. Helaas komen de meeste zogenaamd ‘goedkope’ apotheken niet eens in de buurt van de prijzen die beschikbaar zijn bij de beste online apotheken. Een interessant en opmerkelijk feit is dat bijna altijd exact dezelfde farmaceutische bedrijven zowel aan de online apotheken als aan de ‘fysieke’ apotheken leveren. Het grote verschil tussen ‘fysieke’ en online apotheken zijn de enorme prijsverschillen.

Farmaceutische bedrijven vragen vaak veel meer voor medicijnen in de Verenigde Staten dan in andere landen, wat nogal oneerlijk is tegenover de consument – maar het mooie van online apotheken is dat ze veel minder vragen voor medicijnen omdat ze dat eigenlijk moeten. Ze verkopen aan een wereldwijde markt en daarom hebben ze aanvaardbare prijzen nodig voor alle landen met toegang tot de online apotheek. Veel online apotheken zijn gevestigd in Canada om de eenvoudige reden dat ze dezelfde medicijnen van dezelfde farmaceutische fabrikanten kunnen vervoeren – het grote verschil is de prijs van de medicijnen – veel, veel lagere kosten voor medicijnen in Canada dan die in de Verenigde Staten. Dus misschien wilt u nog steeds in de Verenigde Staten kopen, als u voor deze route kiest, overweeg dan om generieke voorgeschreven medicijnen te kopen.

Het goede nieuws is dat generieke medicijnen exact dezelfde chemische samenstelling en actieve ingrediënten hebben als hun concurrenten van het merk, de generieke versies produceren identieke resultaten en de aankoopprijs is aanzienlijk lager dan die van de merknaam. Hier is een weinig bekend feit; de patenten van farmaceutische bedrijven voor hun medicijnen duren slechts voor een periode van ongeveer tien jaar, gedurende die tijd is de enige beschikbare versie van het medicijn de merknaam. Na het verstrijken van deze patenten beginnen andere farmaceutische bedrijven gewoonlijk generieke versies van het formeel gepatenteerde medicijn te produceren als is aangetoond dat het een marktvoordelig medicijn is. Dan kunnen ze dit medicijn ook tegen veel lagere kosten aan u als consument verkopen.

Degenen die dit lezen en momenteel een merkmedicijn gebruiken, kunnen overwegen om uw apotheker en uw arts te vragen of er een generieke versie van het medicijn beschikbaar is om u grote medicatiekosten te besparen zonder aan effectiviteit in te boeten. Er zijn heel veel generieke versies van populaire en sterk voorgeschreven medicijnen beschikbaar. Dit is waar online apotheken opkomen en schitteren – vaak zijn er generieke versies beschikbaar in tegenstelling tot beschikbare merknaamversies. Het invullen van uw recept via een online apotheek is over het algemeen vrij eenvoudig. Meestal faxt u of uw arts uw recept naar de online apotheek van uw keuze, waarna die online apotheek uiteraard uw recept vult en naar u verzendt of mailt in een discreet, onopvallend gemarkeerd verzendpakket. Sommige online apotheken bieden een gratis of tegen betaling medisch consult aan voor degenen die zich geen regelmatig doktersbezoek kunnen veroorloven. Deze medische raadpleging bestaat meestal uit een online formulier dat u moet invullen en indienen en dat vervolgens wordt beoordeeld door de bevoegde artsen van de specifieke online apotheek. Na goedkeuring door de arts wordt het recept ingevuld en naar u, de klant, gemaild.