10 tips voor biologisch tuinieren

Ben je geïnteresseerd in het aanleggen van je eigen biologische moestuin? Hier zijn enkele tips voor groen tuinieren die u in de goede richting zullen leiden:

10 tips voor biologisch tuinieren

1. Test je grond:

Als u op zoek bent naar een succesvol resultaat met een biologische moestuin, moet u eerst uw grond testen met een doe-het-zelf thuistestkit voordat u iets plant. Deze testkits zijn te vinden bij lokale tuincentra en op internet bij tuinspeciaalzaken. De kits gebruiken een cijferschaal van 0 tot 14, waarmee u de zuurgraad of alkaliteit (ook wel pH genoemd) van uw grond kunt bepalen. Voor de meeste groenten is een ideaal aantal ongeveer 6,5. Als de resultaten te zuur zijn (aan de onderkant van de schaal) of te basisch (aan de bovenkant van de schaal), zullen je planten niet kunnen profiteren online tuincentrum van de voedingsstoffen uit de bodem. Zodra u de resultaten van uw grond kent, kunt u de grond dienovereenkomstig aanpassen door deze niveaus in evenwicht te brengen met de voedingsstoffen die het mist.

2. Maak van tevoren plannen en beslis waar en hoe je je tuin gaat laten groeien:

Voordat u begint met het uitgraven van uw gazon, bekijkt u uw eigendom en beslist u waar u een tuin wilt planten. Locatie is erg belangrijk, aangezien u de hele dag op de stand van de zon wilt letten (uw planten hebben elke dag een gezonde dosis direct zonlicht nodig), de rotsachtige grond, de drainagekwaliteit van de grond en de de relatie van de locatie tot uw belangrijkste waterbron.

Als u grond van hoge kwaliteit in uw tuin heeft en u een locatie hebt bepaald, wilt u profiteren van de voordelen die u daarin kunt vinden. Gezonde bodems bevatten meer dan 650 miljoen micro-organismen per gram grond. Deze reeds aanwezige organismen, zoals regenwormen en andere vormen van bodemleven, zijn essentieel voor het bodemleven en helpen uw tuin bloeien door uw planten te voorzien van waardevolle voedingsstoffen en mineralen.

Wat te doen als je grond niet gezond is of als je thuis geen ruimte hebt voor een tuin:

Bouw een verhoogd bed
Door een verhoogd bed te maken, heeft u controle over de bodemkwaliteit van de tuin. Gebruik bij het bouwen van uw bed onbehandeld hout, stenen of baksteen als zijrand en zorg ervoor dat de rand minstens 16 inch hoog is, aangezien de diepte belangrijk is. De wortels van de planten hebben ruimte nodig om uit te rekken en te groeien.
Overweeg containertuinieren
Als u een stadsbewoner bent, hoeft u de voordelen van het verbouwen van uw eigen producten niet te missen. Plant in containers die groot genoeg zijn voor wortelgroei. Zorg ervoor dat ze ook drainagegaten hebben. Als u biologische kruiden plant, zijn potten met een diameter van minimaal 15 cm ideaal. Een andere handige tip is om plastic potten te gebruiken in plaats van terracotta potten. Plastic is misschien niet zo esthetisch, maar ze houden het vocht langer vast en drogen niet zo snel uit als terracotta potten.
Word lid van een plaatselijke gemeenschapstuin
Een andere optie is om lid te worden van een gemeenschapstuin bij u in de buurt. Dit is een geweldige manier om de vruchten te plukken van het verbouwen van je eigen biologische voedsel als je thuis geen land hebt. Gemeenschappelijke tuinen zijn braakliggende terreinen of velden die zijn omgevormd tot miniboerderijen, zodat leden van de gemeenschap zelf kleine tuinen kunnen aanleggen. Als u wilt weten of er gemeenschappelijke tuinen bij u in de buurt zijn, neemt u contact op met uw plaatselijke park- en recreatieafdeling, bezoekt u de website http://www.communitygarden.org of maakt u een wandeling in uw buurt en kijkt u of er tuinen zijn. Als je er een tegenkomt, stap dan naar binnen en vraag een lid wat je moet doen om lid te worden.